בטן נפוחה שלא כתוצאה מעלייה במשקל, מופיעה בממוצע אצל כ24-30% מהאוכלוסיה וגורמת לדימוי עצמי נמוך,חוסר אסתטיות של הגוף, והרגשה כללית לא נוחה…מיותר לדבר על זה שהמכנס יושב לא כמו שצריך,צריך לעבוד שעות נוספות בלהכניס את הבטן, ועל חולצת בטן כנראה שתוותרי…לא כולם יודעים אך לא בהכרח מדובר בהשמנה/ או שומן שהעלינו… אלא כנראה במזונות שאנו צורכים, שכנראה גורמים לנו להתנפחות של הבטן (רובכם יחשבו שזה שומן) , הימנעות או סידור נכון של התפריט שלנו יכול בהחלט ליצור שיפורים מדהימים ולגרום לבטן להיות הרבה יותר שטוחה ובחלק מהמקרים שטוחה לגמריי.בטיפ קצר זה נתמקד במזונות שגורמים לבטן להיות נפוחה ונסביר מה רצוי להסיר מהתפריט על מנת להימנע מבטן נפוחה…
אילו מזונות מנפחים את הבטן?
ירקות-צנון,צנונית,כרוב וכרובית,פלפל,ברוקולי,שעועית,פול ועוד…
פירות-אבטיח,מלון,שזיפים,ובעיקר פירות עם המון מים…
חלב-מוצרי חלב לאנשים שרגישים ללקטוז בהכרח יגרמו לבטן נפוחה ברוב המקרים ! ולכן מומלץ לבצע התאמה של מוצרים בהתאם לתחושה ולאפקט לאחר אכילת המוצר…
מסטיקים -כשלועסים מסטיק לאורך זמן מייצרים בועות אוויר אשר נכנסות לבטן וגורמות להתנפחות יתר על המידה.
משקאות מוגזים מתוקים-מחליפי הסוכר ובועות האוויר של הגזים מייצרים רגישות בבטן וגורמים לנפיחות.
תבלינים-מלח בעיקר גורם להתנפחות של הבטן.
מזון מעובד שמלא בחומרים משמרים ועשוי באופן מלאכותי יגרום לנפיחות בבטן.
ממתיקים מלאכותיים-ישנם המון תחליפי סוכר אך אלו שגורמים בעיקר לנפיחות הינם רבי כוהלים שמייצרים התססה בבטן, כגון: סורביטול , מלטיטול, אריתריטול ועוד…
לסיכום:
המזון שאנו אוכלים משפיע על כל אחד ואחת באופן שונה ולכן יש להתייחס בכובד ראש במידה ורוצים להגיע לתוצאות, לנסות ולהבין מה יותר מתאים לנו בתפריט המזון שאנו צורכים…(ולא בהכרח מדובר בדברים שמנים/רזים) אלא התאמה לגוף שלנו וליכולות שלו להסתגל למזונות מסויימים, כמובן שיש להיוועץ באיש מקצוע לפני כל שינוי שמבצעים בתפריט (המאמר אינו מהווה תחליף לאיש מקצוע).
בהצלחה 🙂